A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Якісна дошкільна освіта є пріоритетним напрямом у діяльності МОН, – Сергій Шкарлет під час відвідування ясел-садка № 32 «Дивосвіт» у Маріуполі

Опубліковано 15 липня 2021 року о 14:18


Сьогодні, 15 липня, під час робочої поїздки на Донеччину Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав комунальний дошкільний заклад освіти «Ясла-садок № 32 «Дивосвіт» Маріупольської міської ради Донецької області». Очільник МОН зустрівся з керівництвом закладу та ознайомився з першими результатами реконструкції садка в межах програми Президента України  «Велике будівництво».

«Якісна дошкільна освіта є пріоритетним напрямом у діяльності МОН. Наразі триває розроблення нової редакції Закону «Про дошкільну освіту», згідно з яким відбудеться й впровадження академічної та фінансової свободи закладів дошкільної освіти, а також нової моделі фінансування дошкільної освіти. Важливим є застосування цих механізмів на місцевому рівні. Тому сьогодні всі наші зусилля спрямовані на активну розбудову дошкілля», – зазначив Сергій Шкарлет.

За рахунок коштів субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам у межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України в маріупольському закладі дошкільної освіти триває реалізація проєкту вартістю 66 млн 315 тис. грн. 

Наразі будівельна готовність дитсадка становить 72%:

  • завершено демонтажні роботи;
  • замінено покрівлю та віконні блоки;
  • улаштовано цементну стяжку під підлогу;
  • посилено стіни будівлі; 
  • тривають оздоблювальні та електромонтажні роботи;
  • замінено системи водопостачання та водовідведення, опалення.

Крім того, завершується встановлення пожежної сигналізації. Тривають роботи з благоустрою прилеглої території. 

Також планується оснащення закладу після ремонту обладнанням для харчоблоку, сучасними меблями, ігровим обладнанням та дидактичними матеріалами на суму 2 млн 750 тис. грн.

Станом на 12 липня 2021 року вже використано 10 млн 887 тис. 61  грн,  у тому числі коштів Європейського інвестиційного банку, обласного та міського бюджетів.

Орієнтовний термін завершення будівельних робіт – до 30 жовтня цього року.

Нагадаємо, раніше Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №26 м. Маріуполь.