A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Яким має бути кар’єрне консультування в закладах професійної освіти – обговорили учасники конференції «Кар’єрне консультування в дії»

Опубліковано 10 листопада 2022 року о 09:10


Кар’єрне консультування у закладах професійної освіти передбачає профорієнтацію, допомогу у підготовці до співбесіди та пошуку роботи, а також створення кар’єрного плану та вирішення робочих криз. Функції, які повинні виконувати фахівці новостворених Центрів кар’єри, інструменти профконсультування та найкращі практики реалізації, – обговорили учасники всеукраїнської конференції «Кар’єрне консультування в дії» 8 листопада 2022 року.

«225 закладів професійної освіти мають власні Центри кар’єри. Однак кількість для нас не ключовий показник, нам важлива якість. Саме тому ми зосереджуємось на навчанні працівників таких центрів правильних методик та технік для проведення консультацій. Вони повинні не просто чудово розуміти ситуацію на ринку праці, але й бути психологами: допомогти учню зрозуміти, чого він насправді хоче досягти в кар’єрі, спрямувати його в правильний бік», – зазначила генеральна директорка директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

На заході також обговорили «слабкі місця» Центрів кар’єри та напрями для їхнього поліпшення.

Для працівників профтехів також організували інтелектуальну гру «Світове кафе», де учасники обговорили нові канали для інформування учнів про кар’єрні можливості, формати й сценарії кар’єрних заходів та зміни, які потрібно здійснити в профтехах, щоб якісно підготувати учнів до майбутньої роботи.

Запис онлайн-трансляції можна переглянути на фейсбук-сторінці МОН за посиланням.

Проєкт здійснюється в межах упровадження Програми ЄС «EU4Skills: кращі навички для сучасної України».

Нагадаємо, з 7 до 10 листопада 2022 року проходитиме серія всесвітніх вебінарів, присвячених відкриттю конкурсів та новацій Програми ЄС «Еразмус+» на 2023 рік.