A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Як зробити українську науку відкритою: у Києві провели круглий стіл серед молодих вчених

Опубліковано 16 травня 2018 року о 18:35

Розробка політики реформування науки та вищої освіти має відбуватися відповідно до концепції “Відкритої науки”. Про це йшлося під час круглого столу, який сьогодні, 16 травня 2018 року, провели у Національному педагогічному університеті імені М. Драгоманова.

Під час зустрічі представники українських вишів та молоді вчені обговорили вплив концепції «Відкрита наука» на освіту і науку в Європі та Україні, проблеми академічної мобільності та проект ЄС Еразмус+. Також учасники розказали про досвід публікації молодих вчених у міжнародних журналах.

“Наразі ми обговорили, як саме молоді вчені України можуть впливати на наукову і освітню політику нашої держави, зокрема, формування формальних і не формальних вимог до здобувачів вчених звань та наукових ступенів. У дискусії було багато суперечок, адже участь взяли представники різних наукових галузей – математики, природознавства, гуманітарних і соціальних наук. Саме фахова спільнота має напрацювати змістовні пропозиції для реформування сфери освіти і науки”, - зазначив голова Ради молодих вчених НПУ ім. М. Драгоманова Сергій Терепищий.

Організаторами заходу стали Рада молодих вчених НПУ ім. М. Драгоманова, Асоціація наукових товариств студентів, аспірантів, докторантів і молодих учених Києва за сприяння Ради молодих учених при МОН та Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Союз обдарованої молоді”

Нагадаємо, що раніше молоді вчені обговорили на конференції Eurodoc головні проблеми розвитку науково-дослідної кар’єри