A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Як завчасно діагностувати гострий інфаркт, покращити енергоефективність та захистити агрокультури - на Харківщині визначили переможців конкурсу для молодих науковців

Опубліковано 06 лютого 2018 року о 18:31

У Харківській області визначили 10-х переможців регіонального конкурсу “Найкращий молодий науковець Харківщини”. Найбільше до фіналу вийшло робіт, присвячених наукам про життя та розвитку суспільства і держави.

Приміром, співробітник Інституту проблем машинобудування Олександр Сенецький запропонував, як покращити енергоефективність на міських об'єктах енергетики, впровадивши ORC технології. А дослідниця з Харківського національного медичного університету Олександра Єрмак представила ранні маркери діагностики гострого інфаркту міокарда. Робота вченого з Харківського національного аграрного університету Сергія Станкевича присвячена захисту від шкідників ярих олійних капустяних культур у окремих природних зонах.

З повним списком переможців та їх роботами можна ознайомитися тут.

Цього року конкурс найкращих молодих науковців Харківщини проводився вже вдруге. Роботи вчених були представлені за такими пріоритетними напрямами:

  1. Фундаментальні наукові дослідження з найбільш важливих проблем розвитку науково-технічного, соціально-економічного, суспільно-політичного, людського потенціалу для забезпечення конкурентоспроможності України у світі та сталого розвитку суспільства і держави.
  2. Інформаційні та комунікаційні технології.
  3. Енергетика та енергоефективність.
  4. Раціональне природокористування.
  5. Наука про життя (профілактика та лікування найпоширеніших захворювань).
  6. Нові речовини та матеріали

У конкурсі взяли участь 80 молодих науковців з 24 вишів та 8 наукових установ регіону.