A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Як застосовувати аналітичний інструмент InCites, авторські ідентифікатори Publons та Orcid: вебінари з використання бази даних Web of Science Core Collection

Опубліковано 09 жовтня 2020 року о 15:44


Як застосовувати аналітичний інструмент InCites, авторські ідентифікатори Publons та Orcid: вебінари з використання бази даних Web of Science Core Collection

Із 12 до 16 жовтня 2020 року для українських вчених буде проведено чергову серію безкоштовних вебінарів, присвячених питанням використання платформи Web of Science Core Collection.

Компанія Clarivate продовжує навчати всіх зацікавлених щодо можливостей використання платформи Web of Science Core Collection.  Зокрема, аналітичного інструменту InCites, який функціонує на її базі, з метою оцінки ефективності наукового співробітництва та можливостей грантової підтримки вчених. Розглядатимуться питання застосування референс-менеджера EndNote для оформлення публікацій за обраним форматом, використання авторських ідентифікаторів Publons та Orcid для презентації власних результатів та застосування в наукометрії.

Вебінари проводитимуться українською мовою. Протягом кожного дня заплановано провести вебінар на визначену тему з одним або двома повторами, щоб учасники змогли обрати зручний для себе час.

Лектором виступить фахівець з інформаційно-аналітичних ресурсів та навчання компанії Clarivate, к.б.н. Ірина Тихонкова.

Для участі у вебінарах необхідно заповнити реєстраційну форму, перейшовши за відповідним посиланням.

Учасники, які прослухають не менш ніж  90% занять, отримають відповідні сертифікати.

Програма вебінарів:

12 жовтня

Тема: Вступ до наукометрії.

Опис: Історичний екскурс. Предмет, мета, завдання наукометрії. Дані, що використовуються для аналізу, їхні джерела, вимоги до якості. Основні показники переваги та недоліки: імпакт-фактор і його варіації, h-індекс, CNCI. Вплив відкритого доступу на розвиток науки. Коректне і некоректне застосування, причини і наслідки. Застосування наукометрії для побудови стратегії розвитку наукової діяльності вченого, установи, країни. Об’єктивна оцінка публікаційної діяльності установи. Профілі установи та автора: функції та можливості.

Відповіді на запитання учасників.

Реєстраційні форми:

7:15-8:15  bit.ly/3j2P3ew

16:15-17:15 (повтор) bit.ly/3i82Peq

13 жовтня

Тема: Референс-менеджер EndNote: швидке оформлення публікацій без помилок.

Опис: Можливості і функції EndNote. Початок роботи. Створення, наповнення та впорядкування власної колекції статей. Імпорт публікацій з Web of Science Core Collection, онлайн бібліотек, пошукових систем, сайту видання, створення запису власноруч. Структура статті. Формати пристатейної літератури. Оформлення рукописів за форматом журналу. Експорт даних з EndNote. Створення звітів.

Відповіді на запитання учасників.

Реєстраційні форми:

7:15-8:15  bit.ly/340LI9f

11:15-12:15 (повтор) bit.ly/3j1Iclr

16:15-17:15 (повтор) bit.ly/2FTpWMX

15 жовтня

Тема: Можливості використання ресурсів платформи Web of Science Core Collection для успішного подання заявки на грантове фінансування.

Опис: Використання можливостей платформи Web of Science Core Collection для отримання грантової підтримки. Пошук і аналіз літератури, партнерів для проведення досліджень, джерел фінансування, оцінка власних шансів за допомогою бази даних. Детальний аналіз ефективності співпраці за допомогою аналітичної системи InCites. Процедури та особливості оцінювання грантових заявок, на що варто звернути увагу під час підготовки проєкту. 

Відповіді на запитання учасників.

Реєстраційні форми:

7:15-8:15 bit.ly/3411D7D

11:15-12:15 (повтор) bit.ly/3kQnZiT

16:15-17:15 (повтор) bit.ly/332566G 

16 жовтня

Тема: Профілі автора: створення, корегування, можливості.

Опис: Презентація здобутків науковця. Які труднощі і чому можуть виникнути при пошуку робіт окремого автора? Оцінка наукового доробку автора у Web of Science Core Collection.  Які показники, окрім індексу Гірша, доступні? Як можна впливати на цитованість роботи? Поширення публікацій, чи може автор розмістити роботи у відкритому доступі? Авторські профілі Publons, ResearcherID, ORCID, ResearchGate, Google Scholar: створення, наповнення, підтримка, коректне застосування.

Відповіді на запитання учасників.

Реєстраційні форми:

7:15-8:15 bit.ly/3jkbBHT

12:15-13:15 (повтор) bit.ly/2Hwr4X3

16:15-17:15 (повтор) bit.ly/2Gaa08E

Нагадуємо, МОН презентує серію бліц-публікацій про роботу нової команди МОН на зміцнення системи освіти і науки України, у тому числі  про наукову сферу та інновації.