A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Як усунути гендерний дисбаланс у науці: МАН провела зустріч у циклі цілей сталого розвитку ЮНЕСКО

Опубліковано 14 лютого 2019 року о 17:34

Для жінок та дівчат, які працюють у сфері інновацій та досліджень, Національний центр “Мала академія наук України” провів у Києві круглий стіл “Українські жінки в науці”. Захід став першим у циклі «17 цілей сталого розвитку ЮНЕСКО», які планують реалізувати у 2019 році.

Учасниками заходу стали жінки-науковці з МАН, НАНУ, Інституту обдарованої дитини, низки київських вишів. Вони обговорили проблеми гендерного дисбалансу в науці та шляхи забезпечення рівних прав і можливостей жінок у науковій сфері.

“Згідно з щорічним звітом ЮНЕСКО Україна посіла 12 місце серед більш як 40 країн світу за коефіцієнтом жінок, які займаються наукою. Прикладом фемінізації може служити й Мала академія наук. Нині дівчата проявляють активність не лише в гуманітарних напрямках, а й в STEM-науках. За минулі 3 роки кількість учасниць в математичному відділені конкурсу-захисту науково-практичних робіт МАН зросла на 10%. Те ж саме відбувається у відділеннях астрономії та фізики. Більш як на 15% зросла кількість юних дослідниць у сфері технічних і комп’ютерних наук”, – зазначив президент НЦ “Мала академія наук України” Станіслав Довгий.

Учасникам представили документальну стрічку про українських жінок-науковців, а також презентували роботи дівчат, які беруть участь у конкурсах МАН.