A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Як скористатися перевагами режиму вільної торгівлі з ЄС та які умови ведення бізнесу за кордоном - у КНЕУ презентували результати проекту Еразмус +

Опубліковано 18 грудня 2018 року о 18:22

Науковці Київського національного торговельно-економічного університету завершили дослідження щодо переваг та недоліків режиму вільної торгівлі України з ЄС та презентували монографію за його підсумками. Цей проект вони впроваджували в межах програми ЄС Еразмус +.

Робота над дослідженням була поділена на 8 модулів, що включали теоретичну та практичну частини. Модулі проходили у 5 містах - Києві, Вінниці, Харкові, Одесі та Ужгороді. Під час них учасники вирішували ситуаційні завдання щодо впровадження зони вільної торгівлі з іншими країнами. Вони також дізналися про соціальні, екологічні та економічні засади документу, розглянули його юридичні аспекти.

Усі заходи в межах проекту проходили безкоштовно. Їх учасниками стали студенти, дослідники євроінтеграційних процесів, підприємці, економісти тощо - загалом понад 400 осіб (початково планувалося близько 250).

Ключові висновки за кожним модулем були зібрані в монографію. Вона, зокрема, пояснює, що таке поглиблена і всеосяжна зона вільної торгівлі з ЄС, які зобов'язання виникають перед Україною в межах цього режиму, як ці зміни впливають на економіку держави, які умови ведення бізнесу у країнах-членах Євросоюзу тощо.

Автори окремо підкреслили важливість знання іноземних мов для спрощеної комунікації та взаємодії між сторонами. Тому монографія опублікована і українською, і англійською мовами.

Довідково. Виконавцями проекту “Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Європейським Союзом: переваги та недоліки для українського суспільства”

стали дослідники Київського національного торговельно-економічного університету та Освітнього, аудіовізуального та культурного виконавчого агентства, що діє від імені Європейської Комісії. Проект упроваджувався в межах Програми ЄС Еразмус + за напрямом Жан Моне.

Нагадаємо, що команда чернівецького профтеху долучилася до проекту Erasmus +, де розказала про традиції святкування Різдва в Україні.