A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Як розповідати про Голодомор та відбирати матеріал для школярів різного віку: у МОН провели семінар для педагогів-істориків Києва

Опубліковано 19 листопада 2018 року о 17:59

Чому важливо викладати тему Голодомору школярам та як правильно відбирати матеріал для таких уроків, зважаючи на різний вік дітей. Про це йшлося під час навчально-практичного семінару, який провели для вчителів-істориків та адміністрацій шкіл Києва сьогодні, 19 листопада 2018 року, в актовій залі МОН.

Серед інших питань, які розглянули учасники, - дослідження українських та іноземних науковців, досвід учителів-практиків та організація таких занять. Вони також обговорили, як зацікавити дітей вивчати Голодомор та оновити формат проведення тематичних уроків. Наприклад, учитель може організувати екскурсію до профільного музею або запросити його фахівця на урок.

Загалом у заході взяли участь понад 100 педагогів Києва, науковці та історики.

Організаторами семінару “Вивчення Голодомору-геноциду в закладах освіти. Форми і засоби організації навчання” є Міністерство освіти і науки України спільно з Національним музеєм “Меморіал жертв Голодомору”.

Після завершення семінару учасникам запропонували безкоштовну екскурсію до Національного музею “Меморіал жертв Голодомору”.