A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Як проживати негативні емоції під час війни: презентовано нове відео у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я

Опубліковано 29 березня 2023 року о 11:55


Споживання антидепресантів в Україні у 2022 році досягло пікового значення, також близько 300 млн гривень українці щомісяця витрачають на заспокійливі засоби з недоведеною ефективністю.

Стримування почуттів може здаватися єдиним способом сприймати щоденний плин жахливих новин. Проте постійне емоційне завмирання часто призводить до розвитку хронічних захворювань та психічних порушень.

Джерело підтримки і відновлення людина може знайти всередині себе, адже у кожному з нас захований потужний ресурс, що налаштований не лише на життєстійкість та виживання. Цей ресурс може дозволити не «накладати вето» на вразливість, а, навпаки, – прожити навіть під час війни різні емоції, не соромлячись їх, не відкидаючи і не тікаючи від власних почуттів.

Чому можна під час воєнних дій відчувати слабкість, розгубленість чи засмученість? Чому не потрібно тримати все у собі? Відповіді на ці питання – у четвертій серії відеороликівстворених у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я за ініціативою Олени Зеленської.

Нині також доступні епізоди про природу стресу, як ми на нього реагуємо та як стрес впливає на організм. Усі серії мають субтитрування та переклад українською жестовою мовою, тож є доступними для людей із порушеннями зору та слуху. Дивитися їх можна за посиланням.

Цикл анімаційних відеороликів створено ГО «Безбар'єрність» спільно з Міністерством охорони здоров'я України за підтримки ВООЗ.