A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Як пройшла Міжнародна конференція в межах Стратегії ЄС для Дунайського регіону

Опубліковано 20 вересня 2022 року о 10:10


Зміни у законодавстві професійної освіти, інклюзивність та цифровізація освіти – теми, які обговорювали учасники тематичної конференції в межах Головування України в Стратегії ЄС для Дунайського регіону «Освіта, перепідготовка та інклюзія: трансформація під час кризи».

«У воєнний період наша головна мета – створити безпечні умови для здобуття освіти, забезпечити доступність та безперервність навчання у різних регіонах України. І ми успішно це робимо: маємо багато прикладів організації інклюзивного освітнього середовища. Зокрема у 2021 році понад 300 закладів професійної освіти організували якісне навчання для 3,5 тисяч людей з інвалідністю та створили близько 200 інклюзивних груп. Більшість учнів з інвалідністю навчаються у загальних групах з іншими учнями, однак в деяких профтехах створені спеціальні групи, де учні з інвалідністю навчаються за особливими методиками», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Олексій Шкуратов.

Конференція пройшла в змішаному форматі: онлайн та оффлайн (у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника в місті Івано-Франківськ). Під час заходу учасники також обговорили питання професійної перепідготовки дорослих, особливості ринку праці в воєнних умовах, а також розглянули основні проблеми трансформації професійної освіти під час війни.

Переглянути запис конференції можна тут:

«Надзвичайно важливим є залучення додаткових інвестицій в освіту, адаптація індивідуальних компетентностей до нових реалій ринку праці й потреб економіки, застосування інклюзивного підходу до навчання та перепідготовки. Впевнений, що спільні заходи, які ми реалізуємо як на національному, так і на міжнародному рівні, здатні забезпечити ефективні інструменти для протидії новим викликам та зростанню рівня зайнятості та добробуту в країнах Дунайського регіону», – зауважив національний координатор України в ЄСДР та заступник Міністра розвитку громад та територій України з питань європейської інтеграції Ігор Корховий.

Конференція реалізована в межах Пріоритетного напряму 9 ЄСДР «Люди та навички», який Україна координує разом з Австрією та Молдовою.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет ознайомився з освітнім процесом у Свалявському професійному будівельному ліцеї.