A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Як правильно обирати та готувати здорові страви – в межах НУШ учнів вчимуть правильному харчуванню

Опубліковано 23 січня 2018 року о 12:40

Школа має формувати у дітей свідоме ставлення до харчування та здорового способу життя. Про це йшлося під час круглого столу з питань формування культури здорового харчування учнів Нової української школи, що відбувся 23 січня у МОН.

До заходу долучились не тільки представники міністерства, але й вчителі, керівники шкіл, батьки, експерти та працівники виробництв молочних продуктів.

Зокрема, присутні обговорили створення сприятливого середовища для учнів та батьків у закладах. Вчителі та керівники шкіл Києва розповіли про інтегрування теми харчування у предмети, які вивчають учні – основи здоров’я, фізичне та трудове виховання.

Приміром,  у гімназії «Гармонія» створено територію «Я – сам», де діти навчаються обирати та готувати страви, створюють скульптурні та архітектурні твори, присвячені харчуванню. У школі – дитсадку «Лісова казка» та гімназії «Апогей» вже багато років на основі уроків відбуваються конкурси та фестивалі, що присвячені формуванню споживчої культури, проводиться просвітницька робота з батьками. Подібні заходи також практикують і спеціалізована школа № 181 ім. І.Кудрі та ЗОШ №2 у м. Вишневе.

Наталія Бєскова, заступник директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН зазначила, що здорова дитина та свідомий громадянин є однією зі складових Нової української школи,  а здоров’язбережувальна компетентність учня є однією з ключових.

Окрім цього, освітня батьківська рада м.Ірпеня закликала до поширення ідей здорового харчування серед батьків та необхідності їхнього активного залучення в цю роботу, а також висловили готовність підтримати школи.

Варто зазначити, що допомагають реалізовувати проект здорового харчування такі фірми як «Данон Україна», «Пепсіко Україна», «Лакталіс Україна», «ПАТ Бель Шостка Україна» тощо.