A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Як працює ООН і що можна зробити для досягнення цілей сталого розвитку: на базі Скандинавської гімназії провели конференцію-гру серед старшокласників

Опубліковано 03 грудня 2018 року о 18:47

На базі Скандинавської гімназії у Києві провели інтерактивну конференцію-гру “Модель ООН: Сканді-2018”. Учасниками заходу стали 28 команд школярів та студентів міста, а також молоді дипломати з Дніпра, Кропивницького, Мелітополя та Сєвєродонецька. Фінал конференції відбувся 2 грудня 2018 року.

У межах гри команди поділилися на “комітети”, які мали імітувати роботу різних органів Організації Об'єднаних Націй. Серед питань, які обговорили учасники - запобігання нелегальному видобутку та обігу африканських алмазів, соціальний захист військовослужбовців, об'єднання світової спільноти у запобіганні війни тощо. Крім того, члени комітетів сформували критерії, за яких має проводитися військове втручання задля дотримання миру та безпеки.

“Участь у дебатах та обговореннях допомагає учасникам, по-перше, докладно вивчати роботу таких масштабних організацій як ООН, а по-друге, критично мислити, нести відповідальність за свої рішення. Важливим є й те, що незмінними елементами заходу є зустрічі з політичними експертами, послами та дипломатами, цікаві дискусії під час засідань та дипломатичний бал”, - розповіла директор Скандинавської гімназії Тетяна Пушкарьова.

Загалом до заходів долучилися близько 200 учасників.

Нагадаємо, що понад 300 школярів Херсонщини взяли участь у фестивалі “Освіторія”, де їм розказали про затребувані для регіону професії.