A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Як надавати першу медичну допомогу та захиститися від емоційного вигорання - у ДЮІ реалізують соціальні проекти

Опубліковано 02 квітня 2018 року о 15:33

У Донецькому юридичному інституті реалізують 2 соціальні проекти - щодо безпеки поводження зі зброєю та психологічної підтримки. У них беруть участь студенти та викладачі вишу, школярі, а також вчителі предмету “Захист Вітчизни”. Загалом до практик та лекцій долучилися близько 200 учасників.

У межах безпекового проекту для учнів та студентів провели семінари-тренінги, де їм пояснили, як надавати першу допомогу при вогнепальному поранені, поводитися з навчальною та страйкбольною зброєю. Зокрема, слухачам семінарів розповіли про законодавчі аспекти обігу та використання зброї. Під час практичних занять учасники вчилися розбирати та збирати різні види зброї, а також провели урок стрільби з пістолета в інтерактивному тирі вишу.

Психологічний проект стосується проблем емоційного вигорання викладачів. Така проблема зацікавила й студентів, які у майбутньому планують займатися викладацькою діяльністю. Для того, щоб теоретичне навчання було наближеним до практики, спікери семінарів застосовували кейс-метод. Він допомагає аналізувати професійні проблеми на основі конкретних випадків, які пропонують педагоги-практики. На завершення тренінгів учасники отримують корисні поради щодо вирішення ситуацій, які виникають під час взаємодії з дітьми.

Реалізувати проекти вдалось завдяки підтримці Британської Ради в Україні. Нині Донецький юридичний інститут проводить навчальну діяльність у Кривому Розі.

Нагадаємо, що школярі із зони АТО та Криму отримали безпечний доступ до відкритих українознавчих онлайн-курсів.