A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Вступники з ТОТ мають право подавати заяви на вступ до вишу або коледжу на місця державного замовлення в межах встановленої квоти 2

Опубліковано 20 серпня 2020 року о 17:34

Сьогодні, 20 серпня, відбулась пресконференція на тему: “Освіта для тимчасово окупованих територій”, організована ГО “Фонд “Відкрита політика”. Учасники конференції говорили про спрощення процедури вступу для дітей з тимчасово окупованих територій до закладів вищої, фахової передвищої освіти та про державні програми підтримки таких вступників.

“Цього року вступники з ТОТ та території населених пунктів на лінії зіткнення мають право вступати в будь-який виш. На базі ЗВО створені освітні центри, через які вступники подають документи. Вони працюватимуть до 23 жовтня. Освітні центри покроково супроводжують вступника з ТОТ, зокрема сприяють поселенню дітей до гуртожитків та отриманню документів (ID-картки, довідки ВПО тощо)”,  повідомила Світлана Кретович, начальник головного управління вищої освіти МОН.

Вступники з ТОТ, які бажають взяти участь у конкурсі на бюджетні місця в межах квоти 2, мали подати заяву та заповнити освітню декларацію в освітніх центрах не пізніше 20 серпня.

“У дітей з ТОТ є можливість для вступу на бюджет за квотою 2 і після 20 серпня шляхом підписання контракту, а потім відбудеться переведення на державну форму навчання. Вже завтра, 21 серпня, мають бути оприлюднені накази щодо зарахування студентів з ТОТ на бюджет за квотою 2. Всі особисті дані зашифровані заради безпеки рідних, які залишились на окупованих територіях”,  додала Світлана Кретович.

Розмір квоти 2 встановлюється в межах 20% для уповноважених вишів, на базі яких були створені освітні центри до дати набрання чинності змін до ЗУ “Про вищу освіту” від 03.07.2020 р., та 10% – для всіх інших ЗВО. 

Нагадуємо, що розроблено програму спрощеного вступу для мешканців з тимчасово окупованих територій "Тебе тут чекають".