A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Вступ-2022: майже 190 тис. потенційних учасників НМТ підтвердили намір пройти тестування

Опубліковано 01 червня 2022 року о 13:20


Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив, що станом на 1 червня 2022 року форму для підтвердження тестування заповнили майже 190 тис. учасників.

Бажання складати національний мультипредметний тест у тимчасових екзаменаційних центрах в Україні підтвердили майже 170 тис. осіб, понад 20 тис. складатимуть НМТ за кордоном.

В основний період реєстрації для участі в ЗНО потенційні учасники вступної кампанії створили на сайті УЦОЯО понад 492 тис. карток.Зазначимо, що створення реєстраційної картки не є підтвердженням участі. Для участі необхідно до 7 червня 2022 року підтвердити бажання складати НМТ на власній інформаційній сторінці та обирати із запропонованого переліку населений пункт.

Сергій Шкарлет нагадав, що визначитися з вибором міста чи країни, а також за потреби змінити населений пункт учасники зможуть на другому етапі, що розпочнеться 21 червня та триватиме до 7 липня.

Можливість завантажити запрошення-перепустку з’явиться після проходження двох етапів підтвердження участі в НМТ (після 12 липня). У ній буде зазначено дату, час і місце проходження основної сесії.

З 10 до 20 червня буде відкрито реєстрацію на додаткову сесію НМТ. Зазначимо, що передбачено також проведення спеціальної сесії, завдяки якій кожен матиме змогу навчатися в омріяному закладі вищої освіти.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет обговорив із Федеральним міністром освіти, науки та досліджень Республіки Австрія організацію складання НМТ і створення освітніх хабів.