A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Вступ-2022: майже 13 тис. вступників на основі дипломів МС, МБ, ФМБ отримали рекомендації на бюджет

Опубліковано 03 вересня 2022 року о 16:00


2 вересня 2022 року майже 13 тис. вступників до ЗВО на основі дипломів молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра, фахового молодшого бакалавра отримали рекомендації на бюджет. Інформація вже доступна в електронних кабінетах та на сайті vstup.edbo.gov.ua.

Цього року розподіл бюджетних місць для цієї категорії вступників вперше відбувся за алгоритмом адресного розміщення державного та регіонального замовлення. Тобто місця бюджету автоматично «пішли» до вступників із найкращими конкурсними балами в обрані ними ЗВО (за «широким конкурсом»). 

У тих, хто отримав рекомендацію, навпроти однієї із заяв статус змінився на «Рекомендовано (бюджет)». Якщо статус лишився «Допущено до конкурсу», значить вступник не отримав рекомендацію на бюджет і його заяви автоматично беруть участь в конкурсі на контракт. 

Звертаємо увагу, що рекомендація надається лише на одне бюджетне місце, за однією заявою. Тож якщо вступник не виконає вимоги до зарахування, то його рекомендація на бюджет анулюється. 

Для зарахування на бюджет потрібно до 18-ї години 7 вересня подати до ЗВО необхідні документи. Це можна зробити двома способами: 

  • особисто до приймальної комісії закладу; 
  • в електронному вигляді. У такому разі на сканкопії документів необхідно накласти кваліфікований електронний підпис вступника. Файли надсилаються на електронну скриньку приймальної комісії, вказану в Реєстрі registry.edbo.gov.ua, або іншим способом, визначеним у Правилах прийому конкретного закладу. Для накладання кваліфікованого електронного підпису можна скористатись сервісом «Дія-Підпис» за посиланням.

Після зарахування статус заяви зміниться на «Включено до наказу (навчання за кошти державного бюджету)». 

Звертаємо увагу, що в цьому році подання оригіналів документів про освіту (за умови наявності в ЄДЕБО інформації про них) не є обов’язковим, водночас заклади вищої освіти у разі вступу на основі здобутого ступеня вищої освіти (освітньо-кваліфікаційного рівня) в своїх Правилах прийому можуть передбачити необхідність подання їхніх сканованих копій для підтвердження розрахунку перезарахування кредитів ECTS за результатами попереднього навчання. 

Нагадуємо, що в цьому році відсутній такий документ, як сертифікат НМТ, і, відповідно, його не потрібно подавати під час виконання вимог до зарахування – уся необхідна інформація вже міститься в ЄДЕБО.

Нагадаємо, завершився перший етап вступної кампанії до закладів профосвіти.