A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Всеукраїнський розклад: за три тижні скористалися близько 80 тис. разів

Опубліковано 03 квітня 2022 року о 16:20


Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет нагадав, що для організації навчання великої кількості дітей, зокрема евакуйованих, Міністерство освіти і науки України спільно з компанією Google Україна створили Всеукраїнський онлайн розклад.

Він розповів, що з початку запровадження проєкту (14 березня 2022 року) розкладом скористалися близько 80 тис. разів. Найбільше користувачів:

  • в Україні понад 60 тис. кліків;
  • у Польщі  близько 4 тис.;
  • у Німеччині   понад 1 тис.;
  • інші країни  близько 5 тис.

Зазначимо, інтерактивний розклад містить посилання на матеріали з різних ресурсів (Всеукраїнська школа онлайн, телеуроки, підручники тощо) для предметів згідно з календарно-тематичним плануванням. 

Онлайн-розклад реалізується на базі інтерактивного Google-календаря, до якого в режимі реального часу матимуть доступ усі охочі. Розклад розроблено для учнів 1-11 класів. Для навчання можна використовувати матеріали ВШО, де містяться відеоуроки, конспекти, тестові завдання, є Кабінет вчителя, який дистанційно може тримати зв'язок з учнем, а також для якої розроблено мобільний застосунок. 

Крім того, з понеділка 21 березня «Освіторія» запустила прямі ефіри у Всеукраїнському розкладі разом з UNICEF Ukraine та МОН. Основна мета – підтримка дітей та контакт з однолітками і вчителями. 

Розклад цих уроків оновлюється за посиланням та публікується у месенджері Viber. Трансляції уроків можна буде переглянути на Youtube-каналі Освіторії, а окремі будуть продубльовані на Facebook-сторінці МОН. 

До Всеукраїнського розкладу спільнота вчителів Junior разом із Міністерство освіти і науки України, Інститутом модернізації змісту освіти та Комітетом фізичного виховання та спорту доєднала серію онлайн-уроків #перемагаєморазом. До таких уроків будуть долучатися багато українських зірок, щоб більше зацікавити дітей фізичною активністю.

Також у межах освітнього проєкту «Навчання без меж» відбувається трансляція відеоуроків для школярів 5-11 класів на телеканалах ПЛЮСПЛЮС, «Піксель» та «Суспільне», а також платформах онлайн-телебачення MEGOGO, Київстар ТБ, 1+1 video, sweet. tv та Volia tv.

Нагадаємо, ЮНІСЕФ разом із Міністерством освіти й науки у співпраці з дитячим простором «Пташеня» та за підтримки МЕГОГО, який доступний у YouTube Kids, запустили дитячий онлайн-садок НУМО з розвивальними відео для дітей 3–6 років.