A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Всеукраїнський форум лідерів учнівського самоврядування «Ми – лідери, наш голос важливий!»: актуальні питання та перспективи

Опубліковано 03 червня 2021 року о 17:00


Днями за ініціативи Українського державного центру позашкільної освіти відбувся  Всеукраїнський форум лідерів учнівського самоврядування «Ми – лідери, наш голос важливий!», присвячений Міжнародному дню захисту дітей.

Участь у заході взяли 500 лідерів учнівського самоврядування – представники обласних рад учнівського самоврядування (у форматі онлайн) та 40 представників Київської, Черкаської і Чернігівської областей (у форматі офлайн), які перебували в спеціально обладнаній відеостудії Українського державного центру позашкільної освіти.

Йшлося про сучасну українську школу та позитивний вплив реформування в освіті, безпечне освітнє середовище, формування культури харчування та правильних харчових звичок, психологічний комфорт у школі, профільну школу.

У дискусії щодо питань безпечного освітнього середовища, здорового харчування, психологічного комфорту та перспектив профільної школи взяла участь начальник відділу позашкільної освіти та виховної роботи директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України Алла Середницька. 

Про важливість розвитку life skills, soft skills поінформувала молодіжна лідерка Національної дитячої ради Дарія Зубенко. До бесіди щодо дитячих ініціатив та залучення молоді до ухвалення рішень на рівні громади приєдналася й керівник ГО «Національна дитяча рада» Єлизавета Якнюнас. 

До діалогу про реалізацію спільних ініціатив і соціальних проєктів долучилися й партнери Всеукраїнської ради старшокласників: голова Національної молодіжної ради України Юліан Крицак; засновниця School Recycling World та Let's do it Ukraine Юлія Мархель; екологічна експертка Ксенія Ренчковська та інші.

Фіналом заходу стало нагородження випускників лідерів учнівського самоврядування та звернення від ВРС до державних органів влади, громадських організацій та місцевих громад щодо підтримки молоді та ставлення до неї як до надійного партнера в реформуванні держави. 

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський затвердив Положення про Раду Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту.