A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Всеукраїнська нарада «Освіта України: цілі та пріоритетні напрями»

Опубліковано 19 травня 2023 року о 12:55


18 травня відбулася Всеукраїнська нарада «Освіта України: цілі та пріоритетні напрями», під час якої спільно з керівниками департаментів (управлінь) освіти і науки та керівниками закладів післядипломної педагогічної освіти обговорили проблемні питання та шляхи їхнього вирішення.

Освіта в умовах війни – це нелегкий процес, але вкрай важливий для майбутнього країни. Під час заходу розглянули питання післядипломної освіти, забезпечення закладів освіти комп’ютерною технікою, реалізацію реформи НУШ, інструменти розвитку дошкільнят.

У межах наради відбулася сесія керівників департаментів (управлінь) освіти і науки: «Освіта в умовах війни: проблеми та шляхи вирішення». Модерував сесію радник міністра освіти і науки України Андрій Сташків. Учасники обговорили питання:

  • моніторинг утрат у навчанні та шляхи їхнього подолання;
  • формування ефективної шкільної мережі;
  • специфіка роботи освітньої сфери на деокупованих територіях;
  • особливості використання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів та облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти.

Також за участю представників ДСЯО, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», ДНУ «Інститут освітньої аналітики», ДУ «Український інститут розвитку освіти» проведено сесію керівників закладів післядипломної педагогічної освіти: «Завдання та можливості післядипломної освіти в умовах сьогодення». За модерацією заступника керівника групи підтримки реформ МОН Романа Шияна обговорили питання: 

  • підготовка педагогічних працівників до пілотування реформи Нова українська школа в 7-х класах і широкомасштабного впровадження в 6-х класах, формування навичок надання психологічної допомоги;
  • майбутнє старшої профільної школи;
  • роль закладів післядипломної педагогічної освіти в підготовці учителів.

Такі діалоги є надзвичайно важливими для поліпшення освіти на всіх рівнях. Дякуємо учасникам Всеукраїнської наради та нашим партнерам з Юнісеф за підтримку!