A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

ВРУ має ратифікувати Угоду між Україною та Фінляндією для підтримки Нової української школи, - Уряд подав відповідний законопроект

Опубліковано 30 травня 2018 року о 15:25

На ратифікацію до Верховної Ради направлено Угоду між Україною та Фінляндією, яка передбачає отримання близько 6 млн євро на підтримку української шкільної реформи. Відповідний проект Закону України було схвалено сьогодні, 30 травня 2018 року, на засіданні КМУ.

Зазначені кошти розраховані на 4 роки для втілення пріоритетних завдань Нової української школи, а саме:

- підвищення кваліфікації вчителів початкової школи;

- популяризація освіти;

- покращення освітнього середовища.

«У власній освітній реформі Фінляндія свого часу зробила акцент саме на підготовці вчителя. У цій сфері вони одні з найкращих у світі. Саме тому пріоритетом нашої співпраці є питання зміни системи підготовки та підвищення кваліфікації українських вчителів»,- розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Попередньо, 5 березня 2018 року, між Україною та Фінляндією було укладено угоду, яка передбачає співпрацю за вказаними напрямами. Щоб документ став чинним, його має ратифікувати Верховна Рада України.

“Своєчасний старт проекту дозволить ефективно використати доступні ресурси та можливості для підтримки Нової української школи. Тому сподіваємось, що усі процеси, які має пройти проект, відбудуться швидко та без зайвих затримок. Адже вже з 1 вересня цього року усі першокласники прийдуть у Нову українську школу, і ми маємо забезпечити усі умови для успішного старту реформи”, - наголосила Міністр.

Зі свого боку українська сторона має забезпечити усі умови для реалізації проекту: надати платформу для роботи учасників, залучити державних службовців та стейкхолдерів.

Нагадаємо, що МОН підготувало нову модель оцінювання для перших класів