A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Впродовж жовтня на Харківщині відкрили одразу 4 навчально-практичних центри — там вчитимуть слюсарів, малярів та монтажників

Опубліковано 05 листопада 2019 року о 15:16

На базі чотирьох закладів профосвіти Харківщини впродовж жовтня відкрили сучасні навчально-практичні центри (НПЦ) за різними професіями. Вони дозволять учням вже під час навчання опанувати навички роботи з професійними інструментами та обладнанням, а адміністраціям закладів — проводити підвищення кваліфікації для вже досвідчених фахівців.

Так, навчально-практичні центри були відкриті у таких закладах:

  • Регіональний механіко-технологічний центр професійної освіти (м. Харків) —  НПЦ для слюсарів-ремонтників (зокрема, сільськогосподарських машин та устаткування, колісних транспортних засобів);
  • Харківське вище професійне училище будівництва —  НПЦ для монтажників систем утеплення будівель;
  • Регіональний механіко-технологічний центр професійної освіти (с. Рокитне) —  НПЦ для слюсарів-ремонтників;
  • Регіональний центр професійної освіти інноваційних технологій будівництва та промисловості (м. Харків) —  НПЦ для малярів.

Для відкриття центрів адміністрації оновили ремонт у приміщеннях, встановили інформаційні стенди та постери. Наприклад, у НПЦ для малярів додатково відремонтували систему опалення та електрику, а також хол.

Крім того, нова матеріально-технічна база дозволить закладам заробляти додаткові кошти. Так, у НПЦ для монтажників завдяки новому обладнанню —  насосам високого тиску для фарбування фасадів, штукатурним станціям, підвісним люлькам —  зможуть проходити перенавчання будівельники, які працюють вже на підприємствах та хочуть оновити знання. Важливо, що для закупівлі інструментів заклад отримав 809 тис гривень з держбюджету.

Нагадаємо, що викладачі 17 закладів профосвіти взяли участь у профільній олімпіаді для будівельників.