A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Волинські школярі змагалися за першість у спортивно-туристичних конкурсах “Сокіл” та “Козацький гарт”

Опубліковано 12 червня 2018 року о 19:02

Понад 500 школярів Волині взяли участь у ХІІІ обласному Фестивалі фізичної культури та військово-патріотичного виховання учнівської молоді. Попередньо учасники перемогли у районних та міських змаганнях.

У межах Фестивалю пройшли два заходи: обласні змагання дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) та фізкультурно-патріотичний фестиваль “Козацький гарт”.

“Такий Фестиваль ми проводимо вже більше 10 років поспіль. Він поєднує два спортивно-патріотичні заходи. Впродовж 5 днів діти живуть у наметах на природі, облаштовують свій побут, вчаться долати труднощі, змагаються у різноманітних спортивних та туристських змаганнях. Також учасники перевіряють вміння надавати першу медичну допомогу та орієнтуватись на місцевості. Всі ці навички дуже важливі у підготовці молодої людини до самостійного життя”, - розповів  голова штабу Фестивалю Леонід Толстіхін.

Учасники військово-патріотичної гри «Сокіл» виконували кілька видів завдань: проходили стройову підготовку, змагались у туристсько-спортивній смузі перешкод, стрільбі, брали участь у творчих конкурсах тощо.

Переможцями обласного етапу гри стали:

  1. рій "Молода січ" загальноосвітньої школи с. Гірка Полонка,
  2. команда ЗОШ с. Раків Ліс;
  3. рій "Безстрашні" Володимир-Волинської школи-інтернату.

Змагання фізкультурно-патріотичного фестивалю "Козацький гарт" містили шість залікових видів: спортивну естафету, перетягування канату, змагання з "човникового бігу", стрибків у довжину, стрибків через скакалку, конкурсу знавців історії України та спортивних досягнень. Також учасники пройшли 2 додаткових завдання - орієнтування на місцевості і презентація команди.

За результатами всіх випробувань перемогу здобули:

  1. школярі Підгайцівського НВК;
  2. учні ліцею №1 ім. Є.Шабліовського;
  3. школярі ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Мерва.