A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Визначено переможців IV зимової Гімназіади України з лижних гонок

Опубліковано 24 січня 2022 року о 13:10


Учора, 23 січня 2022 року, завершилася IV зимова Гімназіада України з лижних гонок, у якій взяли участь 125 учнів з 10 областей України та м. Київ. Змагання відбулися на навчально-спортивній базі «Тисовець» у м. Сколе Львівської області.

Перемогу в перегонах здобули команди з Сумської області (1 місце), Київської області (2 місце) та м. Київ (3 місце). Протягом трьох днів 60 юнаків та 65 дівчат віком від 12 до 16 років брали участь у гонках класичним та вільним стилем. Вперше в історії українського учнівського спорту було проведено онлайн-трансляцію змагань спринтерської гонки з супроводом коментатора. Запис перегонів можна переглянути на Youtube-каналі Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Проведення Гімназіади відкрило цикл зимових змагань серед здобувачів освіти у 2022 році. Лижні перегони проводяться задля популяризації зимових видів спорту серед учнів, долучення їх до занять фізичною активністю, а також з метою підготовки до Всесвітньої зимової гімназіади 2023 року, що відбудеться в Україні.

Нагадаємо, утворено Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні чемпіонату світу з футболу серед учнів та Всесвітньої гімназіади із зимових видів спорту в 2023 році.