A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Виставка досягнень молодих учених України в авіаційній та ракетно-космічній галузі

Опубліковано 10 жовтня 2021 року о 14:00


7 жовтня 2021 року, в Національному авіаційному університеті пройшла виставка досягнень молодих учених України в авіаційній та ракетно-космічній галузі імені Леоніда Каденюка. Виставку було організовано Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки.

Учасниками заходу стали Прем'єр-Міністр України Денис Шмигаль, заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов, Голова Правління Українського молодіжного аерокосмічного об'єднання "Сузір'я" Олег Петров, заступник Голови Державної авіаційної служби України Ігор Зелінський, Радник Голови Державного Космічного агенства України Едуард Кузнецов.

“Розвиток аерокосмічної освіти, досліджень в авіаційній та ракетно-космічній галузі й підтримка молодих учених в цій сфері є запорукою економічного розвитку України. Спільними зусиллями МОН та Уряду держава намагається стимулювати науковий потенціал країни, зокрема, постійно тримає на контролі питання щодо академічної мобільності науковців, розвитку міжнародної співпраці у галузі науки та інновацій. А також, завдяки ініціативі Малої академії наук за підтримки МОН та Посольства України у США цього року було підписано Угоду про участь України в програмі Місії 16 МКС”, – зазначив Олексій Шкуратов.

Свої експонати презентували молоді вчені державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К. Янгеля», Національного аерокосмічного університету «Харківський авіаційний інститут», Національного авіаційного університету, Дніпровського національного університету, Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут», Національного музею космонавтики та ін.

Також, молоді вчені з Києва, Дніпра, Харкова та Житомира ділилися своїми винаходами, презентаціями та доповідями.На виставці було репрезентовано безпілотні літальні апарати, прогулянку Луною у віртуальній реальності, їжу космонавтів, космічне право, економіку повітряного транспорту, проєкт «Студентська ракета» та багато іншого.

Нагадаємо, закладам вищої освіти та науковим установам продовжено доступ до баз даних Web of Science/Scopus за бюджетні кошти.