A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Віра Рогова зустрілася з українськими вчителями у Польщі

Опубліковано 17 березня 2023 року о 10:15


Днями у межах глобальної програми Британської Ради «Language for Resilience» за участю заступниці Міністра освіти і науки України Віри Рогової відбувся захід «Викладання та навчання у важкі часи» у місті Кракові (Польща).

Під час заходу Віра Рогова зустрілася з 226 вчителями з англійської мови, які вимушено переміщені в інші регіони України або ж навчають тимчасово переміщених учнів. 

Відбулася дискусія заступниці Міністра Віри Рогової, українських дипломатів та педагогів-учасників зустрічі щодо актуальної проблематики забезпечення освітніх потреб юних українців у Польщі. Учасники заходу обговорили консолідацію зусиль МОН, Посольства та консульств України, української освітньої спільноти Польщі для реалізації нових важливих ініціатив та проєктів у цій сфері.

Також на зустрічі порушили такі теми: 

  • оформлення документів про освіту; 
  • кадрове підсилення й матеріально-фінансове забезпечення; 
  • удосконалення законодавчої бази, допомога з підручниками та навчально-методичними посібниками й художньою літературою.

Довідково

Проєкт «Викладання та навчання у складні часи» – це прагнення Британської Ради стати на захист вчителів, які сьогодні стоять на передовій освітнього фронту, реагуючи на нагальні потреби у практичних підходах до викладання у складні часи.

Ціль проєкту – посилити стійкість вчителів через збагачення їхньої педагогічної практики стратегіями та підходами, спрямованими на створення безпечного навчального середовища, що сприятиме зміцненню стійкості учнів до травм і нестабільності. 

Нагадаємо, відбулася презентація Стратегії впровадження гендерної рівності у сфері освіти до 2030 року.