A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Віра Рогова оглянула черкаські заклади освіти та укриття

Опубліковано 22 серпня 2022 року о 17:40


22 серпня 2022 року заступниця Міністра освіти і науки України Віра Рогова з робочим візитом перебуває в Черкаській області.

У межах візиту Віра Рогова ознайомилася з матеріально-технічною базою інституту післядипломної освіти та навчально-тренінгового центру Steam-освіти, однієї з санаторних шкіл Черкащини, закладом дошкільної освіти, місцевої гімназії, загальноосвітньої школи та державного бізнес-коледжу.

Заступниця Міністра разом із керівництвом ОВА, управління освіти і науки та міської ради зустрілися з освітянським активом Черкащини, вони обговорили стан підготовки закладів освіти до нового навчального року, безпекові та кадрові питання.

Задля забезпечення права громадян на доступність і якість повної загальної середньої освіти в області, у 2022/23 навчальному році функціонуватиме 479 закладів загальної середньої освіти (зокрема й 9 приватних шкіл) з учнівським контингентом понад 117 тис. учнів. В області створено 34 опорні школи та 72 філії.

У новому 2022/23 навчальному році планують працювати у звичайному режимі (очно) 278 закладів дошкільної освіти, дистанційному – 297, змішаному – 21.

За інформацією начальника управління освіти і науки Валерія Данилевського, 100% закладів загальної середньої освіти підключені до мережі Інтернет.

Крім того, обговорювалися питання функціонування ІРЦ у області.

У період війни фахівці інклюзивно-ресурсних центрів надають послуги (консультації, реабілітаційні та психологічні послуги тощо) дітям і їхнім батькам, що були вимушено переміщені із зон бойових дій.

Наразі функціонує 25 інклюзивно-ресурсних центрів і обласний ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради».

Упродовж березня-червня колектив Черкаської спеціальної школи Черкаської обласної ради реалізував волонтерський проект щодо підтримки дітей з ООП із числа внутрішньо переміщених осіб (Чернігівської, Київської, Запорізької, Харківської областей). Педагоги проводили корекційно-розвиткові заняття для дітей із порушеннями зору, опорно-рухового апарату, розладами аутичного спектру та інтелектуальними порушеннями.

Віра Рогова подякувала керівництву області та міста, а також усім освітянам за злагоджену роботу та належну підготовку до нового навчального року.

Нагадаємо, на Міжнародній серпневій конференції обговорили актуальні питання дошкільної освіти.