A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Використання бази даних Web of Science та аналітичного інструменту InCites: тривають вебінари

Опубліковано 07 червня 2021 року о 16:32


Сьогодні, 7 червня 2021 року, розпочалася серія вебінарів для українських вчених про використання електронних ресурсів бази даних Web of Science та аналітичного інструменту InCites, які організовує компанія Clarivate. 

Вебінари проходитимуть щодня о 10:15 із повтором о 16:15. Реєстрація на кожний вебінар відбувається окремо. Для цього всім охочим необхідно перейти за відповідним покликанням, натиснути кнопку «Register» та заповнити коротку анкету. 

Вебінари проходять на платформі Webex, яка не підтримується операційною системою Windows ХР та деякими версіями браузерів. Тож є необхідність з’ясувати можливість підключення до вебінара на цій платформі заздалегідь. 

Усім зареєстрованим учасникам, які прослухають не менше 90 % часу вебінару, протягом 3 робочих днів буде надіслано сертифікати про участь. 

Окремі вебінари проходитимуть із трансляцією на платформі YouTube за вказаним у програмі посиланням. 


8 червня

Тема: Розширені можливості нового інтерфейсу Web of Science

Опис: Структура платформи Web of Science. Особливості індексації окремих баз даних. Пошук та аналіз наукової літератури у Web of Science Core Collection за допомогою базового та розширеного пошуку. Використання символів скорочення та заміни, операторів пошуку, комбінування пошукових запитів. Формування вибірки за параметрами, пошук партнерів для виконання проєктів, журналів – для публікації результатів досліджень, джерел фінансування проєктів, збереження результатів та експорт даних. 

Відповіді на запитання учасників з реєстраційних анкет. 

Реєстрація:

10:15–11:15

16:15–17:15

13:13-14:14 онлайн-трансляція в YouTube 


9 червня

Тема: Виклики відкритого доступу

Опис: З 1 січня 2021 року діє анонсований у вересні 2018 року план S, який має на меті забезпечити миттєвий доступ до результатів досліджень для кожного. На вебінарі розглянемо десять принципів плану S і готовність до них українських установ, можливості та виклики відкритого доступу, журнали відкритого доступу та вартість публікації. Які зміни з’явилися щодо оприлюднення й поширення результатів досліджень? Чому установи відмовляються від передплати повних текстів великих видавців?  

Відповіді на запитання учасників з реєстраційних анкет. 

Реєстрація:

10:15–11:15

16:15–17:15

13:13-14:14 онлайн-трансляція в YouTube 


10 червня

Тема: Основи наукометрії

Опис: Предмет, мета, завдання наукометрії. Дані, що використовуються для аналізу, їхні джерела, вимоги до якості. Основні показники переваги та недоліки: імпакт-фактор і його варіації, h-індекс, CNCI, beamplots. Побудови стратегії розвитку наукової діяльності вченого, установи, країни з урахуванням наукометричних даних. Об’єктивна оцінка публікаційної діяльності установи. Аналітичний інструмент InCites у роботі науковця та адміністратора. Профілі установи та автора: функції та можливості. 

Відповіді на запитання учасників з реєстраційних анкет. 

Реєстрація:

10:15–11:15

16:15–17:15 


11 червня

Тема: Як публікуватися в міжнародному виданні?

Опис: Саме це запитання найчастіше надходило від учасників семінарів та вебінарів. Покроково буде розглянуто типи публікацій та  їхню мету, йтиметься про алгоритм відбору та оцінку видань для публікації, на які показники варто звертати увагу, де їх переглянути, на що варто звертати увагу, як не помилитися при виборі видання для публікації, яку небезпеку несе публікація в неперевірених виданнях. Як перевірити індексацію видання й чи можлива безкоштовна публікація. 

Відповіді на запитання учасників з реєстраційних анкет. 

Реєстрація:

10:15–11:15

16:15–17:15