A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Використання авіаційних комплексів та випробування новітньої апаратури: ЖНАЕУ розвиватиме аерокосмічну діяльність

Опубліковано 10 січня 2019 року о 18:24

Житомирський національний агроекологічний університет використовуватиме аерокосмічні можливості для розвитку аграрних та екологічних досліджень. Це стало можливим завдяки Угоді, укладеній між вишем та ВАТ “Меридіан” ім. С. Корольова в середу, 9 січня 2018 року.

“Угода передбачає співробітництво у сфері розробки та випробування електро- і радіовимірювальної апаратури, засобів моніторингу наземних об'єктів, деталей і вузлів механічного виробництва тощо. Крім того, є перспективи застосування безпілотного авіаційного комплексу Spectator, який дозволяє обстежувати масштабні площі полів з повітря”, - розповів ректор ЖНАЕУ Олег Скидан.

Робота з цими ресурсами дозволить студентам та дослідникам вишу моніторити використання сільгосптехніки, контролювати якість посівів, створювати 3D моделі ділянок, земельних об’єктів або комплексів, вести облік оброблених площ, фіксувати екологічні зміни територій в режимі реального часу. За допомогою професійного обладнання вони також зможуть працювати з високоякісними зображеннями певних культур і далі деталізувати їх у різних форматах.

Нагадаємо, що на базі ЦНТУ відкрили перший на Кіровоградщині Центр інклюзивної освіти.