A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Викладачі ПНУ презентували дитячу книгу з фінансової грамотності - її поширюватимуть серед шкіл регіону

Опубліковано 24 січня 2019 року о 13:03

Авторський колектив викладачів Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника презентував дитячу книгу з фінансової грамотності “Світ грошей”. У ній докладно пояснюється історія грошей, що таке фінансові операції, чому важливо планувати витрати тощо. Захід відбувся у середу, 23 січня 2019 року, за участі заступника Міністра освіти і науки Романа Греби.

“Нині в Україні відбувається масштабна реформа Нової української школи. Ми маємо на меті перейти від школи, де накопичують знання, до школи компетентностей, які допоможуть дітям бути успішними у майбутньому. Однією із цих важливих навичок є фінансова грамотність. Тобто учні мають розуміти що таке гроші, як планувати бюджет, як планувати витрати та доходи”,  - зазначив Роман Греба.

Авторами ідеї книги є польські науковці. Наразі за нею вже видані збірники з фінансової грамотності у Польщі та Ізраїлі.

В україномовному варіанті викладачі ПНУ ім. В. Стефаника адаптували головні ідеї міжнародного проекту до українських реалій. Вони дослідили історію гривні та її зовнішні зміни, виникнення банківської системи, чинники, які впливають на розвиток економіки. Читачі книги також дізнаються, як та у яких країнах вперше з'явилося таке поняття як “гроші”, які речі та предмети вважалися першими грошима, що таке спроможність та фінансова стабільність.

Під час презентації ректор університету Ігор Цепенда розповів, що наступним кроком для розвитку проекту буде розробка відповідної комп’ютерної гри. Виконуючи кожен етап, діти зможуть зрозуміти, що таке гроші в їхньому житті і як ними правильно розпоряджатися.

Нині видано 1 тис примірників україномовного видання. Їх планують передати у регіональні школи.

Нагадаємо, що у ХПІ завершився фестиваль “Канікули з політехом”.