A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Вихователі Дніпропетровщини об’єдналися задля допомоги внутрішньо переміщеним дітям

Опубліковано 26 квітня 2022 року о 11:05


Вихователі міст Дніпро та Кам’янське на волонтерських засадах організовують дозвілля для дошкільнят, які вимушено покинули рідні міста й села через повномасштабне вторгнення рф.

У чотирьох центрах для переселенців міста Дніпро наразі приймають дітей. До кожної вікової групи добираються цікаві заняття, які вихователі проводять з урахуванням інтересів і вікових здібностей.

«Коли до нашого міста прибули люди з інших регіонів і почали шукати прихисток, виникла думка відкрити дитячі садочки. Кожного дня близько 50 дітей відвідують заняття наших педагогів», – зазначила в сюжеті Оксана Турчина, представниця департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

Організовувати роботу центрів у Дніпрі допомагає штаб «Культурна столиця» (КУСТ), що від перших днів війни займається допомогою мирному населенню.

У місті Кам'янське 6 закладів дошкільної освіти теж сприяють поверненню в садочки дітей, які вимушено переїхали до міста з окупованих територій. Досвідчені педагоги турботливо дбають про малюків, проводять розвиваючі заняття в ігровій формі, прогулянки та забезпечують безкоштовним харчуванням.

Дізнатися подробиці можна в сюжеті комунального підприємства Кам'янської міської ради «Міська інформаційна служба». 

Нагадаємо, Сергій Шкарлет розповів про початок сьомого тижня навчання в умовах воєнного стану.