A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відновлення галузі освіти України – тема розмови Сергія Шкарлета і директора Світового банку

Опубліковано 25 травня 2022 року о 19:15


У Лондоні Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет провів зустріч із глобальним директором Світового банку з питань освіти Хайме Сааведрою, під час якої обговорили потреби української освіти в умовах війни і у післявоєнний час.

Сергій Шкарлет запропонував провести оцінювання реальних та потенційних освітніх втрат у знаннях українських школярів. Відповідно до результатів цього аналізу буде необхідна допомога у впровадженні навчання catch up, яке передбачає додаткові уроки та заняття для учнів початкової та середньої школи.

Міністр повідомив, що наразі існує загроза психічному здоров’ю дітей і дорослих через війну. Тому важливо розробити комплексну систему психологічної підтримки в освіті.

Крім того, Сергій Шкарлет у розмові з Хайме Сааведрою обговорив необхідність продовжити впровадження масштабної реформи «Нової української школи» (НУШ), яка має розпочатися на рівні базової середньої освіти у вересні 2022 року. 

Також Міністр передав на розгляд Світового банку пакет проєктних пропозицій щодо відновлення галузі освіти України в післявоєнний період.

Нагадаємо, для міжнародної освітянської спільноти розробили сайт про українську систему освіти.