A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відновлення через спорт – новий напрям проєкту психологічної підтримки «Поруч»

Опубліковано 05 травня 2022 року о 16:10


Відновлення через спорт – новий напрямок спільного проєкту МОН і ЮНІСЕФ «Поруч», який надає психосоціальну допомогу дітям, молоді та сім’ям, що постраждали внаслідок війни.

У межах проєкту батьки зможуть залучати дітей до занять на спортивних майданчиках, під час яких діти займатимуться з психологом, гратимуть у рухливі ігри з футбольним м’ячем, а на завершення отримають інформацію від медичних волонтерів.

Проєкт «Поруч» стартував у березні 2022 року у форматі онлайн і складався з очних груп психологічної підтримки для підлітків і батьків. Наразі проєкт охоплюватиме арт-терапію, майстер-класи, розвиток здорового харчування та спортивні заняття в поєднанні з психологічною роботою.

Групи підтримки для вчителів організовані професійними психологами з навичками допомоги травмованим війною людям. Протягом п’яти місяців спортивні заняття впроваджуватимуться у восьми областях України: Хмельницькій, Рівненській, Волинській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій і Закарпатській.

Спортивний складник реалізовують БФ «Розвиток футболу України» в партнерстві з Українською асоціацією футболу та за підтримки Дитячого фонду УЄФА.

Нагадаємо, ЮНІСЕФ і МОН запустили дитячий онлайн-садок НУМО.