A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відкрито набір освітян та студентів психологічних факультетів на участь у проєкті «Школу-вгору»

Опубліковано 31 січня 2023 року о 12:25


Програма проєкту «Школу-вгору» розроблена міжнародними та українськими експертами, вчителями, тренерами та психологами і спрямована на розвиток цифрових компетентностей освітян та опанування ними засад психосоціальної підтримки учнів. У межах проєкту також передбачається оснащення шкіл технічними засобами для роботи.

Протягом року будуть реалізовані активності проєкту, а саме:

  • залучення до роботи у навчальних закладах молодих психологів, які пройшли підготовку в напрямах травмотерапії;
  • посилення компетентностей шкільних психологів і підготовка студентів психологічних факультетів до роботи в навчальних закладах за допомогою тренінгів щодо травм, посттравматичного стресового розладу та гендерно зумовленого насильства;
  • підготовка локальних тренерів/ок із цифрових компетентностей за програмою з компонентом інклюзивного та онлайн-навчання щодо подальшого проведення тренінгів для педагогічного складу школи;
  • надання освітньої підтримки вчителям;
  • закупівля обладнання.

У проєкті можуть взяти участь освітяни шкіл Луганської, Дніпропетровської, Чернігівської, Житомирської та Львівської областей. Приймання заявок від шкіл та студентів факультетів психології триває до 3 лютого 2023 року. Організатори проведуть конкурсний відбір, переможці отримають розклад заходів, із кожним освітнім закладом планують укласти Меморандум про співпрацю. 

Проєкт реалізується БО БФ «Восток SOS» у партнерстві з естонською організацією «Mondo», БФ «Справжні українці» та БФ «Щире серце» за підтримки Гуманітарного фонду для України. 

Нагадуємо, МОН спільно із Coursera та Udemy запрошують охочих поліпшити навички з англійської мови.