A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбувся Всеукраїнський семінар-практикум щодо розвитку фізичної культури та спортивної підготовки серед учнівської молоді

Опубліковано 19 серпня 2022 року о 19:30


17-18 серпня 2022 року був проведений Всеукраїнський семінар-практикум щодо розвитку фізичної культури та спортивної підготовки серед учнівської молоді у межах Міжнародної серпневої педагогічної науково-практичної конференції «Освіта, освітяни – незламні у війні».

До заходу долучились понад 200 учасників, серед них учителі фізичної культури, методисти, представники федерацій з видів спорту, фахівці з фізичної культури та учні. Вони взяли участь у флешмобі на підтримку захисників України.

Під час семінару-практикуму відбулися такі активності:

  • працівники Комітету з фізичного виховання та спорту МОН презентували роботу в умовах військового стану, розповіли про проведення заходів в Україні та участь українських спортсменів у міжнародних змаганнях;
  • презентовано платформу з фізичного виховання та спорту з корисною інформацією для школярів та студентів;
  • проведено мінітурніри «Cool Games» та «Cool Race»;
  • проведено практикум з поєднання комп'ютерних ігор з руховою активності (мінітурнір з кіберфутболу та турнір з вуличного футболу);
  • продемонстровано квест-урок з орієнтування;
  • продемонстровано спортивні VR-тренажери.

Під час семінару тривали обговорення особливостей організації освітнього процесу з фізичної культури, навчальних програми, планування, оцінювання, особливостей різних форм навчання (дистанційної, очної, індивідуальної, сімейної, екстернатної), зокрема для дітей, які перебувають за кордоном, та інші важливі питання.

Усі учасники мали можливість ознайомитися з моделями онлайн-уроків фізичної культури для різних форм навчання та авторськими майстер-класами з варіативних модулів навчальних програм для різних рівнів освіти (флорбол, бадмінтон, фризбі, регбі 5, ушу, сквош, волейбол, доджбол, падл теніс).  Учасники дізналися про взаємозв'язок урочної та позаурочної форм фізичного виховання і збереження здоров'я в сучасному закладі освіти, а також з методичними особливостями проведення уроку фізичної культури в класі з інклюзивним навчанням.  

Представники Дніпровського РУ ГУ ДСНС України у місті Києві провели  практично-тренувальні заходи з евакуації учасників освітнього процесу у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій на території закладу освіти.

Відеозапис усіх активностей семінару-практикуму дивіться за посиланнями: перший день, другий день

Організаторами семінару-практикуму є Комітет з фізичного виховання та спорту МОН та ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет відкрив роботу Міжнародної серпневої педагогічної науково-практичної конференції «Освіта, освітяни – незламні у війні».