A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбувся візит делегації Міністерства освіти і науки України до Варшави

Опубліковано 01 листопада 2021 року о 17:37


У Варшаві 27 жовтня 2021 року відбулося Четверте засідання Консультаційної комісії з питань задоволення освітніх потреб представників української національної меншини в Республіці Польща та польської національної меншини в Україні.

Українську делегацію очолила Віра Рогова, заступник Міністра освіти і науки України, Голова Української частини комісії, польську делегацію – Даріуш Пьонтковскі, Державний секретар Міністерства освіти і науки Республіки Польща, Голова Польської частини комісії.

«Запроваджена в Україні освітня реформа покликана побудувати сучасну конкурентну систему освіти, випускники якої набуватимуть компетентностей, що забезпечуватимуть успішний особистий і професійний розвиток громадян України», – зазначила Віра Рогова.

У засіданні взяли участь керівники та співробітники профільних структурних підрозділів Міністерств освіти і науки України та Республіки Польща, Міністерства закордонних справ, співробітники Посольства України в Республіці Польща, а також заступник голови Спілки вчителів-полоністів України та Голова об’єднання українців у Республіці Польща.

Засідання відбулось у формі конструктивного та відкритого діалогу. Сторонами було обговорено питання забезпечення освітніх потреб польської національної меншини в Україні та української національної меншини в Республіці Польща, що регулюються відповідно до освітнього законодавства та міжнародних договорів між країнами.

Сторонами розглянуто положення проєкту Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про заклади дошкільної, загальної середньої освіти України, в яких вивчається польська мова і функціонують класи з навчанням польською мовою, а також заклади дошкільної та загальної середньої освіти. 

У ході засідання експертами профільних Міністерств України та Республіки Польща постатейно обговорено положення проєкту нової Угоди між Міністерствами про співробітництво в сфері вищої освіти.

На запрошення української сторони наступне засідання Консультаційної комісії відбудеться в Україні.

Презентацію «Освіта польської національної меншини в Україні: стан та перспективи розвитку» українською та англійською мовами оприлюднено на сайті МОН.

Нагадаємо, 25 жовтня 2021 року наказом Міністерства економіки України затверджено зміни до національного класифікатора професій.