A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбувся третій круглий стіл українсько-корейської співпраці у сфері видання підручників

Опубліковано 22 травня 2023 року о 13:15


19 травня 2023 року в головному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ауд. 201) за ініціативи Посольства Республіки Корея в Україні та Міністерства освіти і науки України у співпраці із кафедрою країнознавства та туризму географічного факультету Київського національ­ного університету імені Тараса Шевченка пройшов третій круглий стіл українсько-корейської співпраці у сфері видання підручників «Деталізація змісту теми «Республіка Корея» у навчальній програмі та підручниках із географії для 10 класу закладів загальної середньої освіти. Почесним гостем зустрічі став Надзвичайний і повноважний посол Республіки Корея в Україні пан Кім Хьонг Те.

Захід зібрав фахівців із Міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти, Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, членів авторських колективів підручників з географії, представників видавництв, науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів України. Також у режимі онлайн-конференції у заході взяли участь фахівці із методичного забезпечення шкільної географічної освіти в усіх регіонах України.

Під час заходу представники МОН України та ІМЗО проаналізували останні зміни у програмі з географії для 10 класу загальноосвітньої школи в Україні, наголосивши на значенні доданого розділу, присвяченого Республіці Корея. Авторські колективи поділилися досвідом упровадження нового матеріалу та особливостями його інформаційного та методичного забезпечен­ня. Представники закладів вищої освіти детально проаналізували цінність досвіду Республіки Корея для вивчення в українських школах.

У підсумку учасники вкотре наголосили на пріоритетності збереження та посилення географічного компоненту шкільної середньої освіти, що дозволяє розширити світогляд молодого покоління українців, розвинути їхнє просторове мислення та привернути увагу до досвіду країн, що успішно здолали виклики, подібні до тих, які зараз проживає Україна.