A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбувся семінар-нарада для вчителів фізичної культури в межах проєкту «Перемагаємо разом»

Опубліковано 06 квітня 2022 року о 19:20


Учора, 5 квітня 2022 року, з нагоди Міжнародного дня спорту відбувся семінар-нарада для керівників ЗЗСО та вчителів фізичної культури за участю заступника Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артура Селецького.

Учасники ознайомилися із психологічними аспектами фізичного виховання дітей під час війни, дізналися про можливості використання мобільного застосунку BetterMe на уроках, а також поділилися досвідом участі у Всеукраїнському онлайн-проєкті фізичної культури «Перемагаємо разом».

«Рухова активність і здоров’я – є важливою складовою могутності нашого народу. Рух позбавляє тривожності, страху, стресу і налаштовує на навчання, нові звершення задля перемоги України. Нашим дітям потрібні онлайн-уроки фізичної культури, адже вони мотивують до рухової активності. Дуже хочу, аби ми розуміли, що здоров’я українських дітей залежить від кожного з нас! Це наш освітній фронт, наша місія!», – зазначив Артур Селецький. 

Також у проєкті передбачені цікаві активності для школярів – різноманітні челенджи та «відкриті уроки», в яких братимуть участь зірки і професійні спортсмени.

З відеозаписом вебінару вчителі фізичної культури можуть ознайомитися за посиланням.

Проєкт «Перемагаємо разом» реалізується в межах програми Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна», Міжнародним дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством освіти і науки, ДНУ «Інститут модернізації освіти», Комітетом із фізичного виховання та спорту МОН України і ГО «Рух Олександра Педана «Джуніор».

Нагадаємо, в Україні стартував проєкт психологічної підтримки «Поруч» для підлітків і батьків, чиє життя зламала війна.