A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбувся останній воркшоп щодо розробки структури цифрових компетентностей освітян

Опубліковано 16 листопада 2022 року о 16:25


14 листопада 2022 року відбулась остання подія в межах міжнародного проєкту Erasmus+ dComFra «Рамкова структура цифрових компетентностей для українських вчителів та інших громадян».

Головна мета проєкту – розробити національну структуру цифрових компетентностей для громадян (зокрема внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО) і окремо освітян. Воркшоп транслювався в прямому ефірі у Фейсбуці.

Нагадаємо, що проєкт реалізовано міжнародним консорціумом, до складу якого увійшли університети з Литви, Польщі, Австрії, Румунії, Чехії та 7 українських закладів вищої освіти: 

  • Київський національний університет імені Тараса Шевченка;
  • Київський національний університет культури і мистецтв; 
  • Національний технічний університет ТУ «Харківський політехнічний інститут»;
  • Донецький національний технічний університет; 
  • Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича;
  • Харківський національний університет радіоелектроніки;
  • Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського.

Також у заході взяли участь громадська організація з Литви «ІТІ», Українська асоціація фахівців інформаційних технологій. Доповідачами воркшопу були:

Сергій Бронін, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка, національний координатор проєкту. Він окреслив головні здобутки програми. Зокрема: 

  • написання та просування рамок цифрової компетентності для громадян та для педагогічних і науково-педагогічних працівників; 
  • створення офісів цифрових компетентностей на базі українських університетів-партнерів; 
  • розроблення та наповнення змістом навчальної платформи – цифрового навчального середовища, яке надає можливості, зокрема для підвищення кваліфікації освітян за різними напрямами розвитку цифрової компетентності.

Мирослава Гладка, керівник Офісу цифрових компетентностей Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Вона розповіла про діяльність офісу та ознайомила присутніх із можливостями цифрового навчального середовища dComFra.

Марина Толмач, керівник Центру цифрових компетентностей Київського національного університету культури і мистецтв. Вона відзначила глибокий вплив проєкту на розвиток цифрових компетентностей як на рівні кожного університету-партнера, так і на національному рівні.

На завершення заходу організатори запевнили, що робота над розвитком цифрових компетентностей українських вчителів та інших громадян не завершується. Захід відбувся за підтримки Міністерства освіти і науки України спільно з Офісом цифрових компетентностей Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Центру цифрових компетентностей Київського національного університету культури і мистецтв, за участю представників освітянської спільноти, керівників закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти. 

Нагадаємо, створено онлайн-курс «Професійна діяльність учителя в умовах цифрового освітнього середовища».