A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбувся Міжнародний круглий стіл «Якість сучасної освіти в контексті постнекласичної парадигми: методологія, теорія, практика»

Опубліковано 10 листопада 2021 року о 16:27


8 листопада 2021 року на базі Харківського національного педагогічного університету імені Г.ССковороди відбувся Міжнародний круглий стіл «Якість сучасної освіти в контексті постнекласичної парадигми: методологія, теорія, практика» за участю заступника Міністра освіти і науки Віри Рогової.

Зустріч стала свідченням розвитку ідей, проголошених Міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом у червні 2021 року в Харкові, під час Всеукраїнської стратегічної сесії «Освіта України – 30. Національний технопарк з підвищення якості освіти».

Модераторами пленарного засідання стали Юрій Бойчук, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України, ректор ХНПУ імені Г.С. Сковороди та Нелля Ничкало, доктор педагогічних наук, професор, академік НАПН України, академік-секретар Відділення професійної освіти і освіти дорослих НАПН України.

У своєму виступі Віра Рогова зосередила увагу на важливості освітньої безбар’єрності та впровадженні інклюзії у закладах освіти.

У межах круглого столу відбулися дві панельні дискусії: «Критерії якості сучасної освіти» та «Порівняльний аналіз інклюзивної освіти в Україні й Республіці Польща».

З презентацією практичних кейсів розвитку закладів освіти Харківщини та визначенням перспектив виступили: 

  • Анжеліка Крутова, доктор економічних наук, професор, директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації;
  • Ольга Деменко, кандидат юридичних наук, доцент, директор Департаменту освіти Харківської міської ради.

Нагадаємо, відбувся круглий стіл щодо спільних напрацювань для запуску освітнього процесу у Президентському університеті за участю Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.