A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбувся круглий стіл щодо використання геоінформаційних і космічних технологій у наукових дослідженнях і освітньому процесі

Опубліковано 21 лютого 2022 року о 19:10


18 лютого 2022 року в Поліському національному університеті відбувся круглий стіл із питань сучасного стану та перспектив використання геоінформаційних і космічних технологій у наукових дослідженнях і освітньому процесі ЗВО. Захід відвідав заступник Міністра з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов.

«Сфера геоінформаційних і космічних технологій займає важливе місце серед наукових напрямків. Забезпечення якісним обладнанням закладів освіти, де здійснюються наукові дослідження та освітній процес мають вагоме значення для отримання практичних результатів, формування наукового потенціалу та економіки України», – зазначив Олексій Шкуратов. 

Заступник Міністра ознайомився з оснащенням навчальних аудиторій університету, навчально-наукових центрів космічних технологій, екології та охорони навколишнього середовища, відвідав інформаційний центр ЄС, лабораторію автоматизації ITM automation School, лабораторію робототехніки та штучного інтелекту, а також подивився експозицію музею грунтознавства.

Представники університету ознайомили Олексія Шкуратова зі структурою діяльності психологічного хабу Safe Space, співробітники Центру космічних спостережень і лабораторії дистанційного зондування Землі представили власні напрацювання та розповіли про перспективи втілення. Крім цього, студенти лабораторії Інжинірингової школи «Noosphere» продемонстрували розробки та стартапи, з якими брали участь у різноманітних конкурсах.

Нагадаємо, Міністр Сергій Шкарлет зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Палестини в Україні.