A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму

Опубліковано 30 травня 2023 року о 09:55


З 24 до 26 травня 2023 року Міністерство освіти і науки України та Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді проведели фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму для учасників у віковій категорії 12-15 років.

Метою конкурсу є всебічна підтримка обдарованої молоді, підготовка її до активної розбудови держави.

На урочистому відкритті заходу учасників привітав директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України; доктор педагогічних наук, професор Вербицький Володимир Валентинович, голова Організаційного комітету з підготовки і проведення конкурсу.

На цьогорічному фінальному етапі конкурсу, який відбувся у змішаному форматі, було подано 165 проєктів у таких категоріях (секціях): біологія; ресурси енергозбереження; екологічно безпечні технології та прикладна екологія; фізика; хімія; медицина; охорона здоров’я; сільськогосподарське дослідництво та винахідництво; науки про Землю (географія, геологія); психологія; інженерні науки; комп’ютерні науки та штучний інтелектНа очному етапі було представлено 8 проєктів.

Під час постерного захисту журі оцінювало здобутки учасників за такими критеріями:

  1. Актуальність проєкту.
  2. Творчий підхід та наукова новизна дослідження.
  3. Наукова обґрунтованість дослідження.
  4. Методологічні підходи до ведення наукового дослідження.
  5. Презентаційні навички, чіткість викладення матеріалу.
  6. Уміння вести науковий діалог, аргументованість висновків.
  7. Придатність проєкту для практичного застосування.
  8. Робота в команді, взаємодія (для командних робіт).

Учасників очного формату нагородили дипломами, які вручили з цінними подарунками під час підбиття підсумків конкурсу.

Для учасників дистанційного формату нагородні документи будуть сформовані в електронному вигляді. Фіналісти зможуть їх завантажити зі сторінки «Конкурс винахідників» на сайті НЕНЦ. 

Відкриття, закриття та нагородження переможців конкурсу доступні для перегляду на ютуб-каналі НЕНЦ.

Довідково

Всеукраїнський конкурс винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму проводять щорічно з 2003 року у двох вікових категоріях: 18-23 роки – у лютому і 12-15 років – у травні. Участь у цьогорічному травневому заході взяли учні та вихованці закладів загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної освіти зі всіх областей України, які мають досвід науково-практичної та експериментальної роботи, результати у справі винахідництва і раціоналізаторства.