A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбулося щорічне засідання Спільного Комітету з питань досліджень та інновацій-ЄС

Опубліковано 13 листопада 2020 року о 17:02


Міністерство освіти і науки України та Генеральний директорат з питань досліджень та інновацій Європейської Комісії провели щорічне засідання Спільного Комітету з питань досліджень та інновацій Україна-ЄС 11 листопада 2020 року.

Мета заходу – обмін інформацією про формування політики у сфері науки та інновацій.  Це дає можливість узгоджувати спільні дії та враховувати тенденції ЄС, необхідні для якісної інтеграції до Європейського дослідницького простору.

Цього року обговорювали питання участі України в програмі досліджень та інновацій «Горизонт Європа», оновлення дорожньої карти інтеграції України до Європейського дослідницького простору та продовження імплементації підходу смарт-спеціалізації в регіонах України.

Окрему увагу було приділено важливості спільних зусиль та об’єднанню дослідницької потужності в контексті протидії COVID-19. Зокрема,  ЄС готовий підтримувати українських дослідників у конкурсах ініціативи «Європейський зелений курс», складовій програми «Горизонт Європа», що зосереджуватиметься на боротьбі з пандемією та в межах плану дій «ERAvsCORONA».

Ключовою частиною заходу стало підбиття підсумків щодо участі України в програмі «Горизонт 2020»

Нагадуємо, МОН та Google Україна проведуть онлайн-семінар для науковців.