A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбулося чергове засідання Атестаційної колегії МОН

Опубліковано 24 вересня 2020 року о 17:40


Сьогодні, 24 вересня 2020 року, відбулося засідання Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України. За результатами засідання ухвалено низку рішень у сфері атестації кадрів вищої кваліфікації.

Так, ухвалено присудити науковий ступінь доктора наук 258 особам, кандидата наук – 510 особам, ступінь доктора філософії – 109 особам. Атестаційна колегія також присвоїла вчене звання професора 183 особам, доцента – 439 особам та старшого дослідника – 27 особам. Одна атестаційна справа щодо присудження наукового ступеня доктора наук знята з розгляду для додаткового вивчення.

Скасовано рішення спеціалізованих вчених рад щодо присудження наукового ступеня доктора наук одному здобувачеві (за наявність текстових запозичень без посилання на джерело) та двом здобувачам щодо присудження наукового ступеня кандидата наук.

Також ухвалено рішення щодо створення 10-ти постійно діючих та 3-х спеціалізованих вчених рад для разового захисту дисертацій. Водночас Атестаційна колегія МОН відмовила у створенні 4 спеціалізованих вчених рад.

Рішенням колегії рекомендовано включити до Переліку наукових фахових видань України категорії «А» 10 наукових видань та до категорії «Б» – 160 таких видань. У включенні до зазначеного Переліку відмовлено 18 науковим виданням. Ще 6 наукових видань знято з розгляду.

«Атестаційна колегія виважено і принципово розглянула усі питання порядку денного. Щиро вдячний усім експертам та членам колегії за сумлінність і професіоналізм», – зазначив Голова Атестаційної колегії, т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, підписано Меморандум про співробітництво між МОН та страховими компаніями.