A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбулось засідання Організаційного комітету конкурсу «МІСТ ПАТОНА. PATON BRIDGE»

Опубліковано 19 листопада 2021 року о 16:12


19 листопада 2021 року під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки й проведення міжнародного конкурсу наукових, науково-технічних розробок та інноваційних проєктів «МІСТ ПАТОНА. PATON BRIDGE».

Участь у заході також взяли;

  • Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет;
  • Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров;
  • представники міністерств, Офісу Президента та Національної академії наук.

«Ця програма, ініційована цьогоріч Президентом України, має не лише сприяти посиленню міжнародного співробітництва та підвищенню інвестиційної привабливості України, але й забезпечити талановитим українським науковцям можливості для реалізації всередині держави», – наголосив Денис Шмигаль.

Відповідно до Указу Президента України, організаційному комітету необхідно:

  • затвердити положення про міжнародний конкурс наукових, науково-технічних розробок та інноваційних проєктів «МІСТ ПАТОНА. РАTON BRIDGE»;
  • затвердити план заходів з організації та проведення конкурсу у 2021 - 2022 роках, забезпечивши його виконання;
  • організувати широке висвітлення заходів з організації та проведення конкурсу, у тому числі за кордоном;
  • забезпечити в установленому порядку фінансування заходів з організації та проведення конкурсу в 2021 - 2022 та наступних роках.

«Я вдячний Президенту Володимиру Зеленському та Уряду за підтримку наукового потенціалу країни. Робота над інноваційними проєктами молодих науковців вкрай важлива для розвитку всіх країн. Проведення міжнародного конкурсу стане унікальною можливістю для втілення нових досліджень, а також відкриттів у сфері технологій та інновацій, які позитивно вплинуть на подальшу співпрацю кращих учених світу», – зазначив Сергій Шкарлет.

Уряд України працює над розвитком STEM-освіти, підтримує університети та допомагає в реалізації перспективних наукових проєктів. Під час засідання Денис Шмигаль нагадав про Угоду між Україною, Європейським Союзом та Європейським співтовариством з атомної енергії про участь України у програмі «Горизонт Європа» — найбільшій ініціативі ЄС щодо фінансування науки та інновацій із загальним бюджетом 95,5 млрд євро.

Нагадаємо, до 20 грудня 2021 року триває конкурс проєктів у межах рамкової програми Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020».