A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбулось засідання Атестаційної колегії МОН: частина учасників долучилась онлайн

Опубліковано 02 липня 2020 року о 18:07

В Україні з'явиться більше наукових фахівців – це та інше було розглянуто на  Атестаційній колегії МОН. Засідання відбулось сьогодні, 2 липня 2020 року.

Так, ухвалено рішення присудити 52 наукових ступенів доктора наук, 284 – кандидата наук, 9 – доктора філософії. Атестаційна колегія також присвоїла 47 вчених звань професора, 135 доцента та 14 – старшого дослідника. 

На додатковий розгляд направлено 1 докторську та 4 кандидатських дисертацій. Крім цього, скасовано рішення спеціалізованої вченої ради щодо присудження наукового ступеня кандидата наук одному здобувачу.

На засіданні ухвалено рішення щодо створення 17 постійних спеціалізованих вчених рад і 16 разових. Водночас Атестаційна колегія МОН відмовила у створенні 3 спеціалізованих вчених рад. 

Також рішенням колегії рекомендовано включити 13 наукових видань до категорії «А» Переліку наукових фахових видань України та 365 наукових видань до категорії «Б». У включенні до Переліку відмовлено 38 науковим виданням.

Нагадаємо, що підбито підсумки додаткового конкурсу з відбору представників та експертів від України до програмних комітетів "Горизонт 2020".