A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбулось 8-ме засідання спільної міжурядової українсько-вірменської комісії з питань економічного співробітництва

Опубліковано 15 вересня 2021 року о 18:17


У вівторок, 14 вересня 2021 року, в м. Єреван, Республіка Вірменія, відбулося 8-ме засідання Спільної міжурядової українсько-вірменської комісії з питань економічного співробітництва за участю заступника Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексія Шкуратова.

“Головне завдання сьогодні – це активізація академічних обмінів студентами і викладачами закладів вищої освіти України та Республіки Вірменія. А також – забезпечення обміном інформацією про реформи й нові підходи в освітній і науковій сферах обох країн, розвиток шляхів активізації науково-технічного співробітництва на міжурядовому рівні”, – зазначив Олексій Шкуратов. 

Також сторони обговорили питання двостороннього співробітництва та визначили потенційні сфери подальшої співпраці. Зокрема – укладення найближчим часом Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Вірменія про співробітництво у сфері вищої освіти.

За підсумками засідання сторони обговорили питання щодо сприяння просуванню на території обох країн інноваційної продукції та розробок шляхом участі представників країн у щорічному Всеукраїнському форумі «Innovation Fest». Мета заходу – розвиток культури академічного підприємництва, популяризація розробок вчених та інноваторів, залучення інвесторів до фінансування впровадження новітніх проєктів.

Нагадаємо, оприлюднено аналітичні довідки за 5-ма цілями сталого розвитку щодо перспективних напрямів досліджень та розробок.