A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбулися міжнародні учнівські олімпіади з хімії та фізики

Опубліковано 19 липня 2022 року о 11:35


У липні 2022 року відбулися дві міжнародні олімпіади в дистанційному форматі. У них взяли участь 368 знавців фізики та понад 1000 зацікавлених у поглибленому вивченні хімії школярів.

Змагання з фізики були організовані у Швейцарії, вперше в історії олімпіади було проведено тур фізичного експерименту за допомогою комп’ютерної симуляції, виконання якого безперервно контролювалося за допомогою камер. Українську команду представили 5 школярів, які вибороли 1 срібну, 3 бронзові медалі та Почесну грамоту. В олімпіаді взяли участь 77 команд із різних країн світу. Українська команда проходила змагання на базі факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Міжнародна олімпіада з хімії відбулася на базі Нанкайського університету міста Тяньцзинь (Китай). Команда України у складі чотирьох учасників разом із командами Словенії та Угорщини змагалися в університеті міста Любляна (Словенія). У змаганнях взяли участь школярі з 84 країн світу. Українці вибороли 3 срібні та 1 бронзову медаль.

Нагадаємо, 100 країн стоячи вітали українських школярів на Міжнародній математичній олімпіаді.