A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбулася зустріч Сергія Шкарлета з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні

Опубліковано 21 квітня 2022 року о 15:05


Сьогодні, 21 квітня, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Етьєном де Понсен.

Під час зустрічі учасники обговорили питання освіти, допомогу, яку надає Франція, а також поточну ситуацію в Україні у зв'язку з російською агресією.

«Франція створила безпечні та комфортні умови для українських дітей, які змушено тікають від війни. Завдяки тісній співпраці з Міністром освіти Жаном Мішелем Бланке для українських учнів спрощено процедуру вступу до шкіл, їм надається всебічна підтримка та допомога. Надважливо, що для наших дітей створено всі умови для дистанційного навчання за українською програмою, водночас кожен учень може отримувати нові знання у французьких школах у традиційному форматі», – розповів Сергій Шкарлет.

Міністр зауважив, що одним із найголовніших і нагальних питань сьогодні є забезпечення права на вищу освіту українським абітурієнтам. Він звернувся до пана Посла з проханням підтримати проведення НМТ на території Франції та сприяти в організації пунктів тестування.

«Доступ до вищої освіти в Україні випускників наших шкіл, які перебувають за кордоном, є одним із головних завдань МОН», – зазначив Сергій Шкарлет.

Крім цього, обговорювалися ключові напрями надання допомоги зі забезпечення закладів для дітей з ООП необхідним обладнанням, реалізації студентських програм обміну та мобільності, продовження конструктивного двостороннього співробітництва в галузі освіти й науки.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет і Пітер Волш обговорили шляхи створення доступного та безпечного освітнього середовища.