A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбулася зустріч Сергія Шкарлета з головою представництва ЮНІСЕФ в Україні Муратом Шахіном

Опубліковано 19 квітня 2022 року о 17:35


Сьогодні, 19 квітня 2022 року, відбулася зустріч Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета з Муратом Шахіном, головою представництва ЮНІСЕФ в Україні. Очільники обговорили проєкти, спрямовані на підтримку освітян, які уже реалізуються та можуть бути ініційовані в Україні за сприяння ЮНІСЕФ.

«В умовах повномасштабної збройної агресії російських окупаційних військ на території України одним із найважливіших завдань Міністерства є організація освітнього процесу та підтримка педагогічних працівників. Команда Міністерства мобілізувала всі зусилля для забезпечення сталості освітнього процесу в умовах воєнного стану. Ми щиро вдячні ЮНІСЕФ, який із перших днів реагував на виклики, що постали перед сферою освіти на всіх її рівнях», – зазначив Сергій Шкарлет.

Також обговорено ключові напрями співпраці у системі освіти в період війни.

«Серед основних завдань для нас і надалі залишаються повернення дітей і підтримка їх у процесі навчання; допомога учителям, зокрема виділення грошових виплат окремим категоріям освітян та забезпечення їх ноутбуками; продовження освітнього процесу та завершення 2021/2022 навчального року. Важливими є робота у напрямі протимінної безпеки і обізнаності, а також психологічна підтримка учасників освітнього процесу», – розповів Міністр.

Спільні проєкти для молоді та підлітків теж не залишили поза увагою.

Крім того, обговорено розвиток проєктів для освітян та здобувачів освіти, які уже успішно працюють завдяки сприянню ЮНІСЕФ, – дитячий онлайн-садок НУМО для дошкільнят та проєкт психологічної підтримки для дітей та дорослих «Поруч».

Нагадаємо, МОН ініціювало Всеукраїнський проєкт з емоційної підтримки українців, в межах якого щоденно о 20.00 у прямих ефірах сертифіковані психологи Асоціації інноваційної та цифрової освіти дають практичні поради цивільним громадянам, як емоційно пережити жахи війни.