A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбулася відкрита дискусія «Життєстійкість молоді в умовах криз»

Опубліковано 12 грудня 2022 року о 14:50


9 грудня 2022 року в освітньому хабі «Освіторія» відбулася презентація освітнього курсу та відкрита дискусія «Життєстійкість молоді в умовах криз».

Зустріч зібрала близько 50 учасників, зокрема студенство, молодіжні ради і громадські організації, представників Офісу Президента України, Уряду, UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, університетів-партнерів проєкту та розробників курсу.

Під час заходу обговорили проблеми, з якими сьогодні стикається молодь в Україні, та післявоєнне майбутнє. У дискусії взяли участь: Володимир Максимович, головний консультант Директорату з питань внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента, Ірина Тулякова, голова Ради Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, представники Уряду Уляна Токарєва, заступниця Міністра соціальної політики України, Олег Єресько, генеральний директор директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки та Ірина Бєляєва, директорка департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту.

Радниця – уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна, яка була однією з доповідачем заходу, розповіла, про що учасники курсу дізнаються під час навчання.

До молоді звернувся Мустафа Ельканзі, заступник Представника UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, старший координатор з надзвичайних ситуацій, який наголосив на важливості життєстійкості.

«Ціль курсу, щоб молодь дізналася, як боротися з травмою, а також стала агентом позитивних змін. Життєстійкість має дві складові: взаємодія із внутрішніми відчуттями та зовнішнім світом, тобто вмінням ефективно діяти і реагувати на ситуації, з якими ми стикаємося. Тому важливо працювати над життєстійкістю, посилювати її», – говорить Мустафа Ельканзі. 

Освітній онлайн-курс «Життєстійкість молоді в умовах криз» розроблено громадською організацією «Рада жінок Донеччини» спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, за участю Українського католицького університету та Маріупольського державного університету.

Курс є безоплатним та доступний для проходження на освітній платформі «Prometheus»

Нагадаємо, в освітніх хабах Тернопільщини та Волині переселенців навчають 31 професії, зокрема ІТ.